Batman’da “siber muhafızlar” yetiştiriliyor

Siber Vatan Programı İle Batman Üniversitesi ve DİKA Arasında Siber Güvenlik İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı ve Dijital Dönüşüm Ofisi işbirliğiyle düzenlenen Siber Vatan Programı kapsamında Batman Üniversitesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) arasında “Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü” imzalandı.

Protokol çerçevesinde, 40 üniversite öğrencisine eğitim verilmeye başlandı. Türkiye’nin siber sınırlarını korumayı hedefleyen program, dijitalleşen dünyada 18 ay sürecek.

Öğrencilere, siber güvenlik uzmanlığına hazırlık, sızma testi, adli analiz, tersine mühendislik, malware analizi ve web güvenliği eğitimleri verilecek.

“SİBER MUHAFIZLAR” YETİŞTİRİLİYOR

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Türkiye’nin siber vatan unsurlarına “siber muhafızlar” yetiştirdiklerini belirtti. Protokol gereği başlayan eğitimlerle üniversitenin siber muhafız ordusuna katkıda bulunacağını vurguladı.

“Türkiye’nin siber güvenliğine kalifiye eleman yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

Demir, “Ülkemize herhangi bir web sitesine yapılabilecek siber saldırıların önüne geçecek elemanları yerli ve milli olarak yetiştiriyoruz. Bu uzun soluklu eğitim sonunda mezun olanlar HAVELSAN, ASELSAN gibi siber güvenlik şirketlerinde istihdam edilecek ve ülkemizin siber vatan çalışmalarına katkı sağlayacak” dedi.

“ÇEŞİTLİ SEKTÖRLERDE İSTİHDAM EDİLECEKLER”

DİKA Batman Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kadir Öz, siber tehditlere karşı vatanı korumayı amaçladıklarını belirtti. Nitelikli meslek sahibi olmaları için gençlere siber güvenlik eğitimleri verildiğini söyleyen Öz, “Öğrencilerimiz staj yapacak ve savunma sanayi başta olmak üzere çeşitli sektörlerde istihdam edilecek” şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir